KOKEN MET KRUIDNOTEN | PEPERNOTEN |  NO WASTE | SINTERKLAASRECEPTEN | VAN CHOCOLADEKRUIDNOTEN TOT PARFAIT MET PEPERNOTEN | SPECULAASKRUIDEN | RECEPT PEPERNOTEN | RECEPTEN VAN PIERRE WIND, RONALD GIPHART, THERESE BOER, SIEMON DE JONG

Elk jaar liggen in september de kruidnoten in de schappen. En elk jaar zijn er mensen die zich daar vreselijk kwaad over maken. Een boycot van supermarkten, acties via internet, nee-stickers voor de brievenbus. Maar al die acties veranderen niets. De kruidnoten blijven komen. En als ze er dan toch zijn, doe er dan iets leuks mee.

Gelukkig maar! Want er kan zó veel meer met kruidnoten. Maak van de noot een deugd verandert het klassieke handje kruidnoten in de basis voor de lekkerste gerechten. Van kruidnotenlikeur en pepernotenpaté tot kruidige gehaktballen en tiramisu. Na veel kokkerellen en experimenteren durven wij het zelfs om te draaien. Je doet kruidnoten tekort als je wacht tot Zwarte Piet ze komt brengen.

Verschillende bekende keukenhelden droegen hun steentje bij aan dit boek. Denk aan een sterrenwaardig nagerecht van Thérèse Boer (de Librije), Mintchoconoten van Pierre Wind en een prachtige trifle van Siemon de Jong (Taarten van Abel). Het boek biedt meer dan lekkere recepten. Natuurlijk lees je over het verschil tussen peper- en kruidnoten en staat het boek vol handige tips en weetjes.

Titel: Maak van de noot een deugd – koken met kruidnoten
Auteurs: Marije Sietsma & Karin Sitalsing
Fotografie: Judith van der Meulen & Annagreet Hoogeland
Vormgeving en illustraties: Helga de Graaf
Aantal pagina’s: 120
Uitvoering: hardcover
ISBN: 978-90-81764-80-3
Prijs: € 7,50

Bestel hier

Prijzenkast
Gourmand Award 2011 – Best illustrated cookbook in the World