Nanne is een echte zoetekauw. Van kleins af aan bakt en eet ze graag taarten, cakes, koekjes en andere zoetigheden die haar gelukkig maken. Helaas werd ze erg ziek tijdens de zwangerschap van haar dochter Meis. Wat bleek: Nanne’s lichaam kon het hoofdbestanddeel van al deze gebakken lekkernijen, suiker, niet meer verdragen. Haar bloedsuikerspiegel bleek sterk te schommelen. Geraffineerde suikers en snelle koolhydraten maakten dit probleem erger.

Het advies van de dokter: laten staan die sterk bewerkte producten. Daar hield Nanne’s taart-eet-feest ineens op. Want taart zonder suiker, dat bestaat niet. Witte suiker, bruine suiker, basterdsuiker, poedersuiker; deze zoete kristallen maken de taart dé taart, toch?

Het laten staan van zoetigheid hielp; Nanne voelde zich fit en gezond.                         Maar de trek naar een warm appeltaartje of zoete chocoladecake bleef. En dus ging ze op zoek naar alternatieven. ‘Expeditie taart’ ging van start; een zoektocht naar zoetigheden die feestelijk én gezond zijn. Dit onderzoeken bestond vooral uit proberen en opnieuw proberen, want taarten bakken zonder bloem, suiker en dierlijke producten bleek niet makkelijk.

Koken is een samenspel van ingrediënten. Het vervangen van suiker of bloem met een alternatief, heeft behoorlijk wat invloed op de rest van het gerecht. Het kostte wat tijd, maar na twee jaar kon Nanne volmondig toegeven dat expeditie taart was geslaagd: ze had een flinke verzameling recepten voor smakelijke, suiker-, gluten- en lactosevrije zoetigheden. En zo ontstond het idee voor een kookboek. Het boek dat ze zelf twee jaar daarvoor goed had kunnen gebruiken…

Inmiddels is Goed Zoet! al aan haar vierde druk! En hoe kun je dit succes beter vieren dan met de baksels uit het boek zelf? Een ouderwetse appeltaart, frisse citroen cupcakes, kokosbonbons, kletskoppen, rabarber-gembercrumble, chocoladebrownies, mojito tartelettes… In dit boek staat zoveel feestgebak dat er vanaf nu elke dag wel wat te vieren valt!

Titel
Goed zoet!