JEROEN BOSCH | MIDDELEEUWSE GERECHTEN |  KORTE VERHALEN | VERHALENBUNDEL | HISTORISCHE RECEPTEN | JHERONIMUS BOSCH | SCHILDERIJEN | ‘S HERTOGENBOSCH | HISTORISCHE VERHALEN

Etenwaren zijn nooit ver weg op de schilderijen van Jeroen Bosch. Van sappige worsten en rijk gevulde varkenskoppen tot geroosterde vissen en kruiken vol wijn. Deze beelden en de personages die het werk van Bosch bevolken, vormen de basis voor ruim twintig korte verhalen van meesterverteller Jeroen Thijssen.

Elk verhaal werd door Lizet Kruyff rijkelijk voorzien van achtergrondinformatie en recepten. Jeroen Bosch groeide op in het bruisende, 15de eeuwse, ’s-Hertogenbosch. Een plek waarover heel wat te vertellen valt op culinair gebied, dankzij archeologische vondsten, kunsthistorisch onderzoek en andere historische bronnen.

Titel: Puntneuzen en kersenpitten – verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch
Auteurs: Jeroen Thijssen en Lizet Kruyff
Fotografie: Saskia Lelieveld
Vormgeving en illustratie: Jelle F. Post
Aantal pagina’s: 240
Uitvoering: gebonden paperback met flappen
ISBN: 978-94-92206-23-7
Prijs: € 27,50

Bestel hier

 

Prijzenkast

Gourmand World Cookbook Award 2016 – 2e plaats in categorie Best illustration
Gourmand Award Nederland 2016 – Best Illustration